Hírek

Új elnök az Ufószövetség élén Nyomtat Email
Írta: Ufószövetség   

 

e110_12_b21

 

A képen a régi és új elnök: Linszter Árpád és Kalmár János látható.


Az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban megtartott Kozmikus tér elnevezésű ufókonferencia adott otthont az Ufószövetség elnökségi és választmányi ülésének is. Az elnökségi ülésen Linszter Árpád megerősítette a jelenlévők előtt családi és munkahelyi problémák miatti lemondási szándékát, majd előterjesztette az elmúlt év munkájáról és pénzügyi helyzetéről szóló beszámolóját. Ezt követően meghallgatták a tervezett alapszabály-módosítást és Máté Imre elnökségi tag tájékoztatóját az új választás előkészületeiről.

A választmányi ülés az Ufószövetséghez tartozó szervezetek és magánszemélyek 19 képviselőjének jelenlétével kezdődött el. Tarcali Gábor elnökletével ismertetésre került nem csupán az elmúlt év, hanem a Linszter Árpád elnökségi ideje alatti munka teljes körű beszámolója. A szervezeti tevékenység értékelése mellett nagy figyelem kísérte a pénzügyi helyzet alakulását és értékelését. Megnyugtatóan hangzott, hogy a szövetség vagyona 388 939 forint, amelyből emelkedő tendenciával a személyi jövedelemadó egy százalékából az idén 177 423 forint folyt be. Negatívumként hangzott el, hogy az elmúlt években a szövetségnek nem sikerült civil, kormányzati vagy egyéb pályázatokon elindulni, és akadozott a szövetség saját pályázati támogatási rendszere is.

Pusztay Sándor előterjesztése alapján került sor a szövetség alapszabályának módosítására. Az alapszabály jelenlegi előírásai szerint a tagsági viszony – többek között – megszűnik az egyéni tag halálával. Ez a pont került módosításra úgy, hogy az elnökség javaslata alapján a választmány posztumusz örökös tagsági címet adományozhat. A másik változtatási javaslat az elnökhelyettesi funkció létrehozására irányult. A javaslat szerint az elnökség a tagjai sorából titkos szavazással elnökhelyettest választ, aki az elnök távollétében teljes intézkedési és önálló aláírási joggal rendelkezik. A választmány tagjai valamennyi pontot elfogadták. Első alkalommal posztumusz örökös tagsági címet kapott Hargitai Károly és Szalay Iván.

Ezt követően került sor az új elnök és elnökség megválasztására. Előzetesen elnöknek Kalmár János személyére érkezett javaslat, akit a tagság nagy többsége meg is választott. Elnökségi tagságra Pusztay Sándor, Sós Tibor, dr. Frankó Károly, Máté Imre, Oláh András és Szabóné Rideg Éva kapott javaslatot, akiket a felsorolásnak megfelelően meg is választottak. Jelölést kapott még a szegedi Gombosné Sz. Emília, aki 12 támogató szavazatot gyűjtött össze. Befejezésként Tarcali Gábor levezető elnök megköszönte a régi elnökség munkáját, sok sikert kívánt az újnak, és berekesztette a választmány csaknem kétórás ülését.

 

Utolsó frissítés: 2011 január 05. (szerda) 19:12