Hírek

KOZMIKUS TÉR címmel őszi konfrencia Budapesten Nyomtat Email
Írta: Ufószövetség   

 

k810_12_b28

November 13-án ismét megtelt az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház színházterme, ahol kezdetét vette az ufókkal és megmagyarázatlan jelenségekkel foglalkozó Kozmikus tér elnevezésű konferencia.

A nyitóelődást tartó Novák Péter az antigravitációs hajtóművekkel, a kozmikus utazás lehetőségeivel és az amerikai katonai kutatásokkal foglalkozott. Sok képpel tarkított előadását számtalan hírszerzési adattal egészítette ki. Őt követte Tassi István, aki a tőle megszokott lendülettel és meggyőzéssel beszélt az Amerikai Egyesült Államokban egyre inkább hódító intelligens tervezettség kérdésköréről, miközben az állatvilág nehezen megmagyarázható viselkedésmintáival, a darwini fejlődéstörténet ellentmondásaival foglalkozott.

Régen tartott ufósok körében előadást a Szintézis parapszichológiai szabadegyeteméről is ismert Paulinyi Tamás, aki a konferencia címének megfelelően a tér, az idő és az emberi tudat egymásra gyakorolt hatásaival vagy éppen ellentéteinek kimutathatóságával foglalkozott. A délelőtti előadást dr. Egely György zárta. A közönség pisszenés nélkül hallgatta a tértechnológiával, kozmikus nullponti kérdésekkel, különböző hazai és nemzetközi energiakísérletekkel és kísérleti modellekkel foglalkozó előadását.

Hosszú évek óta nem állt színpadon dr. Tarcali Gábor debreceni kutató, aki eredeti felvételekkel alátámasztott előadásával nagy közönségsikert aratott. Kínai, mexikói és amerikai ufóészlelésekről szóló megállapításai magukkal ragadták a jelenlevőket. Az elmondottaknak szinte folytatója volt Kalmár János, az Ufószövetség frissen megválasztott elnökének előadása, aki orosz, egyiptomi, amerikai és más országok konkrét példái alapján bizonyította az ufóészlelések elhallgatásának nemzetközi tendenciáit.

Kisfaludy György az idő és a telekommunikáció összekapcsolhatóságát vette górcső alá. Ő az, aki úgy tudja lenyűgözni a hallgatóságot, hogy vetített képek nélkül is ámulatba ejti a közönséget. Sós Tibor szegedi ufókutató viszont nem cáfolta meg önmagát, amikor az ufókról és a médiában való megjelenésről tartott előadását több eredeti vagy általa készített filmfelvétellel hitelesen illusztrálta.

A konferencia nem csupán a kozmikus és egyéb megmagyarázatlan jelenségekkel foglalkozott, hanem egyben a szeptemberben elhunyt ufókutató, Hargitai Károly emlékének is szólt. Magazinunk főszerkesztője hosszan méltatta a népszerű író, kutató és előadó munkásságát, majd a nézők megtekinthették a Hargitai Károly életéről, fontosabb előadásairól összeállított kisfilmet. A jelenlevők számára különösen emlékezetes marad az Aminah Náda által vezetett Magor Angyalok szakrális körtánca, akik a jelenlevők és saját pillekönnyű energiáit közvetítették a lélek kommunikációjaként táncukkal a kozmoszba.

 

k110_12_b22k210_12_b23k310_12_b24

k510_12_b25k610_12_b26k710_12_b27

Utolsó frissítés: 2011 január 05., szerda 19:08