Hírek

Rendezvény Gyomaendrődön - 2009. ősz Nyomtat Email
Írta: Ufószövetség   
Még a társadalmi, politikai rendszerváltás időszakában, 1990-ben alakult a gyomaendrődi Galaktika Baráti Kör, amikor néhány tucat fiatalember úgy gondolta, hogy az agykontroll, az ezoterika és a természetgyógyászat különböző területei mellett érdemes lenne foglalkozni az ufókkal és egyéb megmagyarázatlan jelenségekkel is.
A klub tagjai között orvosok, pedagógusok, mezőgazdasági és ipari szakemberek, középiskolások és egyetemisták, nyugdíjasok, illetve háziasszonyok egyaránt megtalálhatók voltak, így természetes, hogy az érdekődési körük is a legkülönbözőbb részterületekre terjedt ki.

A kezdeti lendület szerencsére nem lankadt, csaknem két évtized után is hónapról hónapra kisebb-nagyobb rendezvényeken, klubtalálkozókon vesznek részt, ahol hazai és külföldi ufóeseteket vizsgálnak, új kozmikus ismereteket szereznek, vagy egyszerűen csak beszélgetnek, vitáznak.

Ezeknek a rendezvényeknek a sorába illeszkednek a Galaktika-napok, amelyet minden év szeptemberének második hétvégéjén rendeznek a Kner Nyomda vízparti üdülőjében. Az idei, X. Galaktika-napokra szeptember 12-13-án került sor. Az előadók között találhattuk magazinunk főszerkesztőjét, aki Kozmikus nyomok a Földön című előadásában nem csupán az egykori paleoasztronautikai esetekről adott áttekintést, hanem azt is bemutatta, hogy az adott kultikus helyeken az idegen civilizációk milyen lényei jelentek meg. Ezek között beszélt arról a Mexikóban talált lényről is, amely nemrég vált ismertté egy videofelvétel által.

Gyakran halljuk, hogy az ufókutatás „gödörben” van, éppen ezért kapott nagy figyelmet a kondorosi Viszkok András előadása, aki a folyamatosan növekvő ufóesetek számával cáfolta ezt a nézetet. A debreceni Oláh András Terraformálás címû előadásában a Földhöz hasonló bolygók fejlődéstörténetével, míg a budapesti Máté Imre a teremtés törvényszerűségeivel és kozmikus lehetőségeivel foglalkozott.

A találkozó ideje alatt tartotta a Magyar Ufókutató Szövetség elnökségi, majd azt követően választmányi ülését. Mindkét fórumon áttekintették az elmúlt időszak eseményeit, ahol megállapították, hogy az ország egyes területein működő klubok közül néhányban csökkent a téma iránti „szervezett” érdeklődés, ugyanakkor Debrecen, Szeged, Gyomaendrőd, Eger példája azt mutatja, hogy megfelelő szervezőmunkával növelni lehet a szakmai munka színvonalát, a közösségi életet. Ezt erősítette az a tény, hogy a választmányi ülésen a szövetség tagjai sorába felvételre került a Szegedi Ufó Kutató Egyesület – vezetője Gombosné Sz. Emília – és a Székesfehérvári Ufó Klub – vezetője Grell Bence. A választmányi ülésen került bejelentésre az is, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékából az idén 143 ezer forint folyt be a szövetséghez, illetve, hogy a szövetségi logó elfogadásra került. Az esztétikus grafikát a továbbiakban a levelezésben, a dokumentumokban, a szövetség rendezvényein ajánlott használni.

 


Utolsó frissítés: 2009 október 09., péntek 07:35