Már a boncasztallal is megbuktak - oldal 2 Nyomtat Email
Írta: Sós Tibor, Ufo-Controll Hálózat, Szeged   

1. Fül és arc:

Nézzük mindjárt a fejet, illetve a fejnek azt a részét, ami egyáltalán nem lóg ki a képből.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha a fej teljes terjedelmében látszana, akkor a korabeli telefonnak a falon is mindenképpen látszani kellene, de az már problémás!?)

a) Ami szinte mindenkinek rögtön szemet szúr, hogy azonos fejállás és megvilágítás ellenére a  két alak füle nem egyezik. Ez nagy hiba. A fotózás és boncolás közben megváltozott a latex formája? 

b) Az áll hossza, a száj vonala is eltérést mutat, az áll vonala alatt nem csak árnyék van, hanem bőrelváltozás is, onnan a sötét folt.

2. Bal comb:

Ha már a foltoknál tartunk, újabb lényeges eltéréseket figyelhetünk meg a bal combon.
A sötét foltok formája, elhelyezkedése és mérete nem  egyezik meg. Vajon miért? A fotózás után letörölték és a boncolás forgatásához újakat festettek? (Egyébként a másik sérült comb sem egyezik.)

3. Has, bordák:

Nagyon lényeges az eltérés a felpuffadt has vonalában is. 

a) A felső képen lévő has vonal nem annyira emelkedik ki (5.4), de a domborulat jóval hosszabb, szinte belenyúlik a mellkas részébe. (Talán az sem véletlen, hogy az alsó fotón a két kéz pont ott van. (Lehet, hogy pont ezt az eltérést próbálja leplezni?)

b) A mellkas oldalsó része a bordavonalakkal viszont az alsó lényen sokkal kontúrosabb, szinte megszámolhatók a bordák, pedig azok a felső képen (5/5.) egyáltalán nem látszanak. Természetesen több apró eltérést is fel lehet fedezni, de már ennyi elég ahhoz, hogy elgondolkodjunk azon, hogy valóban egy ugyanazon alakról készült-e a fekete-fehér videó és a színes fényképfelvételek.

4. Boncasztal:

A második, felülről készített képen csupán három, de nagyon lényeges momentumra szeretném felhívni a figyelmet. 

a) A boncasztalba beépített folyadékelvezető nyílások száma és elhelyezkedése nem egyezik meg a két asztalon. (7/c) Ez megint nagy baki, nem is beszélve a hatalmas vértócsáról a lábak között. Mire boncolni kezdtek valaki feltörölte?

b) A "demonstrációs" vértócsa újabb lebukást okozott, ugyanis a lyukaknál nem hogy lefolyt volna, de udvart képezve fehér gyűrűben kikerülte a lyukakat a vér. Ennek is megvan a magyarázata. Az utólagosan sebtében felülről átlyukasztott műbőr, miután a lyukasztót kihúzták, picit visszafelé "púposra húzta" a műbőrt, (7/a) ezért a "művér" nem hogy lefolyt volna rajta, elkerülte a nyílásokat! (7/b) Az eredeti boncasztalon a lyuk irányában erősen lejt az asztal felülete, sőt bizonyos szögből jól látszik az is ,hogy a lyukak egy kis mélyedésben, csatornában sorakoznak.

c) De a leglátványosabb hiba  mégis csak az, hogy az oldalnézeti képen jól látható, hogy az eredeti képen a  fejtető vonala kis híján egy vonalban van az asztal végével, míg a felülről készített fotón nem is tudni, mennyi hely lehet az asztal végéig, (6. fotó) hiszen az nem is látszik, és mégis nagy üres rész van a koponya mögött. Azt pedig ne gondolja senki, hogy közben  tologatták a bábut, ugyanis a számítógépes elemzés során egyértelműen be lehetett bizonyítani, hogy a  térdnél lévő kis lefolyónyílás mindkét esetben azonos helyen van, tehát az alakot nem tologatták, arányaiban ugyanott fekszik, csak éppen az asztal nagyobb a színes fotón.




5. Jobb alsó lábszár:

Ha már az alsó lábszár közelében időztünk, érdemes azt is megfigyelni, hogy a sérült jobb láb térd alatti részében egy óriási eldeformálódás, görbület van, még a „gumi ufó” alsó lábszára a  serülés ellenére is szép egyenes. (lásd 7. kép jobbra fent)