Kozmikus emlékek Nyomtat Email
Írta: Szalontai Kriszta   

Magasabb dimenziók részei vagyunk Jean-Luc Bozzoli (www.jeanlucbozzoli.com) nemzetközileg elismert művész festményei és számítógépes grafikái segítenek hidat építeni mindennapi világunk és szellemiségünk multidimenzionális valósága közé. Jean-Luc szelíden ébreszt bennünk mély, kozmikus emlékeket, s rádöbbent a természettel és más dimenziókkal való, elveszettnek hitt kapcsolatunkra.

 

- Hogy alakult ki a különleges világnézeted?
- Gyerekkorom óta lenyűgözött a természet és az óceán, korán éreztem, hogy valamilyen titok lappang az emberiség, a természet és a kozmosz között. Egész életemben ezt a kapcsolatot kutattam, és ez a misztérium az, ami áthatja a művészetemet. Képeim stimulálják a képzelőerőt és elősegítik a benső transzformációt, így művészi tevékenységemmel új kapukat kínálok a párhuzamos univerzumokba és galaktikus világokba. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi természetünkkel, társadalmunkkal és kozmikus környezetünkkel társteremtői vagyunk a jövőnek.

- Mi történik velünk, amikor az alkotásaidat nézzük?
- Képeim kitágítják a benső, rejtett lehetőségeinket. Egyensúlyba hozzák a racionális gondolkodást az intuíciónkkal, ami által többet fedezünk fel a mélyebb érzéseinkből. Ebben az új évezredben lehetőség nyílik a multidimenzionális valóság felfedezésére. A szent geometria alkalmazása magasabb világokba visz. A színek és hangok által megtapasztalható a szent geometria transzformatív és inspiráló ereje, a multidimenzionalitás valósága, mégpedig a tér és idő korlátai nélkül. Művészetem széles horizontokra nyit kaput, gyönyörű utazást kínál, hogy felkészítsen minket a változásra, a metamorfózisra. Mindig kíváncsi voltam, hogy a képeim milyen úton-módon érintik meg a szemlélőt. Segítségükkel kommunikálni próbálok lelkünkkel, szeretném felfedezni ezt a misztikus részünket, ami a három dimenziós valóságon túlra emelhet minket, hogy képesek legyünk új üzeneteket meghallani.

 

- Képeid tehát hozzásegítenek ahhoz, hogy tudatosabban éljünk?
- Én a szívemet használom, hogy irányítsa a kifejezésmódomat. A szívünk tudatossága sok mindent kínál. Az én képeim emlékeztetők, hogy mit érezhetünk, élhetünk meg egy magasabb dimenzió részeként. A természeti kincsek - fák, felhők, delfinek - olyanok, mint egy könyvtár: nagyon sokat adhatnak nekünk, tanulni lehet tőlük. Amikor érzem, hogy a finom energiám egybeolvad egy virág energiamezejével, ami az én méltányolásom, szeretetem által történhet meg, akkor én ettől a Fény egy magasabb valóságában találom magam.

 

- Mit gondolsz a földönkívüliekről? Volt valamilyen élményed velük?
- A földönkívüliek épp olyan csodálatos lények, mint mi, csak sajnos nem emlékezhetünk rájuk. Ezt az emberi világban történő "utazásunk" alacsony vibrációja teszi. De a mélyebb tudatosság szintjén mindannyian kapcsolatban állunk velük. Ők itt vannak, hogy segítsenek, amikor kérjük. Ezt igazából a szívünkkel kérhetjük, ha az elménk már elfogadta ezt a lehetőséget. A saját élményemet a Merkaba: Egy csillagmag utazása című filmem segítségével sikerült elmesélnem, amelyben a mozgó képek - a szent geometria - mellett a zene is a szívünkig hatol. Nagyon sokféle lény létezik. Néhány földönkívüli teljesen semleges megjelenésű, néhány olyannak látszik, mintha a félelmeink tükröződése lenne. Az én nevem érdekes módon azt jelenti olaszul, hogy gubó, mint amilyen a Merkaba is. A pillangó is a gubóból jön elő. Ez egy állapot, amit mi saját magunk elérhetünk, ha a gondolatainkkal már ezen a fokon vagyunk. Érzésekből és spirituális energiákból áll, olyan, mint egy geometrikus szivárvány. Ha ezt egy kicsit tágabb értelemben használom, akkor a Merkaba energiáját az örömhöz, a békéhez tudnám hasonlítani, aminek a segítségével szabadon lehet közlekedni más dimenziókban, nagyon rövid idő alatt. Most is azon munkálkodok magamban, hogy az agyamat és a szívemet harmóniába hozzam. Ez sikerül is, de amikor azt kéred, hogy racionálisan magyarázzam el az élményeimet, akkor csak úgy emlékszem rájuk, mint egy halvány, elfelejtett álomra. Nehéz elmondani. Azt érzem, hogy a bennem lévő világegyetem egy sokkal nagyobb világegyetemet tükröz vissza. Olyan, mint egy tartalmas álom, aminek nem tudod visszahívni, felidézni a részleteit. Ezért nyúlunk könyvekhez, megyünk moziba és előadásokra: megpróbálunk az emléktöredékeinkhez hasonló érzületeket keresni. Ezt a lépést és utat mindannyiunknak, egyenként kell megtennünk.

 

- Mi a véleményed a világ helyzetéről, az emberek tudatosságáról?
- A Föld állapota jelenleg elég drámai és kritikus. Nagyon nehéz ráébredni erre és nem félni. Bizonyos helyeken óriási a népesedés és az ebből következő sanyarúság. Ezeken a helyeken a negatív gondolatiság vibrációja rendkívül sűrű. Mindannyiunk kötelessége, hogy a levegőt, a bolygót megtisztítsuk - értem alatta a fizikai és lelki, spirituális tisztaságot. Egyre inkább központba kell helyezni az egyének jóérzését, boldogságát. Ez a választások korszaka, amikor a félelem és a szeretet között kell dönteni, és ez energia-szinten alkotja meg a jövőnket. Az energia oda áramlik, ahova a gondolataink viszik. Tehát mi teremtjük a saját realitásunkat. Minden háború, korrupció és tragédia ellenére ez egy csodálatos világ - a földön lévő és az is, ami bennünk van. Álmaink hatalmas energiával formálnak át bennünket. Táplálnunk kell magunkban ezt a fényt, ami összeköt minket a következő dimenzióval és az ottani, végtelen szépségű világokkal. A világegyetemek isteni rend szerint működnek és mi részei vagyunk ennek. A változások elképzelhetetlenül nagyok lesznek. Mi nem akarhatjuk ezt átaludni, vagy "ájult" állapotban megélni. A reményem az, hogy a szürrealisztikus világnézetem, amin keresztül megpróbálok a legbensőnkre hatni, inspirálja a vizualizációt, s egyszer mindannyian eljutunk a magunk teljes, egyetemes megértéséhez. Mert ha megváltozik a gondolatiságunk, akkor képesek leszünk megvalósítani a szebb jövőről alkotott képet.

Utolsó frissítés: 2009 május 23. (szombat) 14:25