Hírek

Exopolitikai konferencia 20190302 Nyomtat Email

Miskolci László, Viszkok András

EXOPOLITIKA

Globalizált világ

Exopolitikai konferencia

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ma már Európa egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező, határtudományokkal foglalkozó rendezvénye az Ufómagazin, valamint a Jövő Háza Alapítvány által szervezett Exopolitikai Konferencia. A Földön kívüli élet, a tisztaenergia-kutatás, valamint a különböző paratudományok legnagyobb hazai fórumára idén immár huszonhatodik éve került sor a már jól megszokott helyszínen, az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házában. A tavaszi konferencián telt ház előtt tizenöt hazai szakember előadását követhette figyelemmel a közönség.

Az esemény megnyitójában Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője köszöntötte a közönséget, valamint a külföldről – Szlovákiából és Finnországból – érkező kutatókat, majd örömmel számolt be arról, hogy idén lesz 30 éve annak, hogy először megjelent az Ufómagazin. „Ugyan már többen jósolták a megszűnését, hogy ennek már végnapjai vannak, de Önöknek köszönhetően azért még mindig ott tartunk, hogy hosszú távra előre gondolkodunk.”

A konferencia nyitó előadásábanÉles Istvánkutató a lélekrabló földönkívüliekről és a kis szürkék valódi szándékairól beszélt. Feltételezhető, hogy számtalan vallás, hiedelem részét képezték földönkívüliekkel történő kapcsolatok. Az idegenek képességeiknek vagy technikai fejlettségüknek megfelelően nem csupán az anyagi, hanem a „finomabb” energetikai dimenzióknak is a lakói. De vajon a szellemi világ lakói számára létezésük energiáját, táplálékát mi biztosítja? A legtöbb vallás részét képezi az áldozathozatal rituáléja. Ebből arra lehet következtetni, hogy a félelem, a rettegés, a fájdalom negatív rezgésű energiái szolgálhatnak táplálékul a szellemi világ számára. A magas fejlettségű földönkívüliek vagy az isteneink talán ezért is hagyták, hogy az emberiség történelmének egyik legfőbb jellemzője a háborúk sokasága legyen. De a halottak „tárházát” vajon milyen energiák tartják fenn? Talán éppen a mindennapi életünk eseményeinek negatív és pozitív erőforrásai táplálják azt, megteremtve a lelkek számára, hogy kellő energiával ellátva újra beszülethessenek a következő életbe, és biztosítsák a reinkarnációs folyamat további fennmaradását.

Arany Lászlótanár az Apollo holdprogramokat és az ezzel kapcsolatos furcsaságokat vette górcső alá. A népszerű kutató alkalomhoz illő viseletben, az űrhajósok kiképző ruhájában lépett a színpadra, és a NASA hivatalos fotóival próbálta bizonyítani azt, hogy az amerikaiak soha nem jártak a Holdon. A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal egy kormányzati szerv, így a Nemzetbiztonsági Törvény alá tartozik, vagyis minden olyan információt, amely katonai szempontból jelentős, titkosítania kell. A szentesi kutató elmondta: a NASA semmiféle eredeti bizonyítékkal nem rendelkezik a Holdra szállást illetően, majd sorra vette azokat a furcsaságokat, amelyek mindezt alátámasztják. Hiányzik hétszáz tekercsnyi film, amelyet az asztronauták a Holdon forgattak, valamint az onnan hozott 379,5 kilogramm holdkőzettel sem tudnak elszámolni. Problémák voltak a közvetítés minőségével és a nyilvánosságra került fotókkal, amelyek – mint kiderült – hamisítványoknak bizonyultak.

A közönség nagy érdeklődéssel várta dr. Márton Csilla előadását, aki a halál fogalma a transzperszonális pszichológiában címmel tartott érdekfeszítő beszámolót. Nemrég jelent meg az előadó „Boldogító halál” című könyve a Kornétás Kiadó gondozásában. A halál az élet nagy titka, és ezt a neves kutató a pszichológia módszereivel próbálta bemutatni a jelen lévő hallgatóságnak. Az elmúlás sorsunk része, amire sok ember nem tud felkészülni, mivel életünk során kevés hangsúlyt fektetünk rá. Sok múlik a tudatszintünkön, hogyan boldogulunk az élettel és annak végével is. A transzperszonális pszichológiával eljuthatunk egy blokk Univerzumba, ahol minden megtalálható – még az elmúlás is. Tőlünk függ, hogy hogyan kezeljük ezeket a dolgokat.

Knoll Gyula repülőezredes előadására ismét megtelt a színházterem. A kaposvári kutató azokról a galaktikus lényekről beszélt, akik évezredek óta befolyásuk és ellenőrzésük alatt tartják a Földünket. Már Szókratész görög filozófus is megfogalmazta, hogy a mi galaxisunkban és azon kívül is élnek többdimenziós lények. Mintegy százmillió évvel ezelőtt, amikor az Istenek a Földre érkeztek, teremtődtek a humanoid lények. Nagyon fejlett pszichikai képességekkel rendelkeztek, és Földünk közepén kis közösségben, paradicsomi körülmények között éltek. Ekkor keletkezett többek között Pangea, az Atlantisz és a többi kontinens. A hetedik és nyolcadik dimenziós, pozitív rezgésű fajok mellett 20 százalékban jelen voltak a reptilián hüllők. Folyamatos harcban álltak egymással, szerencsére a Galaktikus Föderáció mindig segítette a civilizációnkat. A harc hamarosan véget érhet, közeleg az a pillanat, amikor a fény és nem a sötét erők uralják majd a Földet.

Viszkok Andrástanár, kutató az élet lehetőségéről beszélt a közeli égitesteken. Mint elmondta, előadásának apropóját az Oxfordi Egyetem Jövő Embere Intézetének legújabb kutatási eredményei adták, amelyben a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy vélhetően az ember az egyetlen értelmes, kommunikálni képes élőlény az egész Univerzumban. Előadásában sorra vette azokat a Naprendszerben található égitesteket, amelyen a csillagászok szerint lehetséges az élet, majd bemutatta azokat a NASA és az ESA internetes képtáraiban fellelhető hivatalos jelzésű fotókat, amelyeken intelligens életre utaló felszíni alakzatok, építmények láthatók.

Az emeleti előadóteremben zajló előadásokat kiemelt figyelem kísérte.

A budapesti Tóth Lászlóa földönkívüliek technológiájáról tartott előadást. A helyszínelő ufókutatással foglalkozó szakember szerint minden a roswelli katasztrófával kezdődött, ennek köszönhetően az emberiség technológiai fejlődése ugrásszerűen megnőtt. Az idegen technológiát átalakították, hogy használható legyen az iparban és a háztartásban is. Ide tartozik a lézer, a plazma és a mikrohullámú sütő is. Az előadó szokás szerint bevonta a nézőközönségét is a témába, hogy érvek és ellenérvek ütközzenek egymással, majd előadása végén feltette a költői kérdést: vajon mi az oka annak, hogy hatmillió év alatt alig, az utóbbi évtizedekben viszont hatalmasat fejlődött az emberiség?

A nagykanizsai Tóth Lászlómérnök-kutató előadásának címe AAS, vagyis az Ancient Astronaut Society (Ősi Űrhajós Társaság) volt. A kínaiak már az ókorban rendelkeztek ismeretekkel a rakétatechnikáról, és ezt a mongolok átvették tőlük. Mi több. a muhi csatában is alkalmazták a magyarok ellen. Az igazi áttörést azonban a második világháború hozta meg, amikor több neves tudós olyan rakétákat fejlesztett ki, amelyek az emberiséget eljuttatták a világűrbe. Ezzel párhuzamosan a kutatók egy érdekes dologra lettek figyelmesek, mégpedig az űrhajósruhára, melynek ábrázolása megtalálható a sziklarajzokon, ősi szobrokon, építményeken. Mindez azt bizonyította, hogy már a régmúltban is jártak a Földön idegen űrhajósok. 1974-ben Chicagóban Gene M. Phillips és Eric von Däniken megalapította az Ancient Astronaut Society szervezetet. Több világkonferenciát is szerveztek, 1975-ben Zürichben Tóth László is jelen volt, 1985-ben pedig egy német nyelven megjelent 500 oldalas könyv, az Aus den Tiefen des Alls társszerzőjeként publikálta kutatási eredményeit világhírű kutatók és Nobel-díjasok társaságában.

Máté Imre kutató „Az illúzió hálójában” című előadásában a tudományos világ által képviselt vélemények rejtélyes oldalával foglalkozott. Elmondta, hogy a jelenségek mögött olyan dolgok is lehetnek, amelyek általában elkerülik a kutatók figyelmét, és a hiányuk félreértésekhez vezethet. A dimbes-dombos út kétdimenziós felszíne belegörbül a térbe. A tér nem nyomható össze, és a görbült tér a negyedik dimenzióba hajlik, miközben gravitációs anomáliát okoz. A kozmikus távolságok áthidalásának a valóságos útja nem a térben, hanem a térirányra merőlegesen, a gravitációban vezet. A fizikai világ irányultságához képest a kvantumirányultság eltérése csak látszólagos. Az ismert kutató az előadása végén bemutatta, hogy egy ősi indiai agyagtábla töredéken talált szanszkrit szövegek szinte szó szerint az általa felépített dimenzió elvét tartalmazzák. „Még szerencse, hogy az én elméletem mintegy 20 évvel előbb kapott nyilvánosságot, mint a ránk maradt töredékek tartalma”.

Miskolci Lászlóíró, kutató rendszeresen ír cikkeket a Földön kívüli kontaktokról az Ufómagazinban. Előadásában kizárólag a magyar kapcsolattartókat mutatta be 1874-től 2018-ig bezárólag. Tanulmányozva a korabeli szakirodalmat arra a következtetésre jutott, hogy a spiritiszta szeánszokon a médiumok nemcsak szellemekkel, hanem idegenekkel is kommunikáltak. Ezek a beszámolók nagy hasonlóságot mutatnak a későbbi ufóbeszámolókkal. Már az 1960-as években is volt egy hölgy, aki telepatikusan érintkezett földönkívüliekkel, de az igazi áttörés a rendszerváltáskor következett be, amikor megjelentek autentikus és hiteltelen kontaktok is. Az utóbbi években a jelenlegi kapcsolattartókat kereste fel a fiatal kutató, hogy beszámoljanak neki a földönkívüliekkel kapcsolatos élményeikről.

A délután első előadója a színházteremben Czanik Csabavolt, aki a gének titkairól és a ránk váró jövőről beszélt. Az emberi lét tele van misztériumokkal, metafizikával. Az előadó bemutatta a világegyetem keletkezését, az atomok és a sejtek létrejöttét. Ez utóbbinak az lenne a lényege, hogy energiává tudjon alakulni, kizökkenjen az anyagból. Ugyanezt próbálták elérni az emberek – például az alkimisták – is, hogy a matéria ne tudja őket befolyásolni. Ez az energia valójában bennünk van, és befolyásolja gondolatainkat. Azok viszont honnan jönnek, a Napból, az ősrobbanásból vagy más csillagokból? – tette fel a kérdést az előadó. A jövő társadalmának már nemcsak használnia, de értenie is kell a technológiát. Ez nem más, mint a tudatunk kivetülése, amivel ideális világot hozhatunk létre.

Kisfaludy Györgyidőfizikus előadását ismételten nagy figyelem övezte. A népszerű kutató egy tőle szokatlan témáról beszélt, amelynek látszólag semmi köze sincs az ufókhoz, pedig nagyon is van. Félretolta az egész geometriánkat, és kritikáját kemény érvekkel alátámasztva egy új kezdetet vezetett le. Ebből a kezdetből már nem hiányzott az az időforrás, amelyet ma nagyvonalúan kihagynak a dolgok leírása során. Pedig akár vallásos, akár materialista módon próbáljuk ezt a dolgot elkezdeni, az idő dinamizmusát semmiképpen sem hagyhatjuk ki az indulásnál. Bemutatta a dinamikus, a hullámszerű rétegezett és terjedő téridőt, az ezzel közeli rokon fénykvantumokat, befejezésül pedig az anyagot, valamint az ebből kialakuló hatalmas, szinte végtelen Univerzumot. Ez lényegében nem állt másból a kezdetek kezdetén, mint egy pontból, ami világnak álmodta magát.

Nemere Istvánegy nagyon izgalmas témát boncolgatott, arra kereste a választ, hogy jártak-e valaha az oroszok a Holdon? Mint elmondta, a hidegháború időszakában az Egyesült Államok és a Szovjetunió az űr meghódításában is őrült versenyt folytattak. A szovjet propaganda a kudarcokat eltitkolta, a sikeres űrugrásokat pedig felnagyította, a szocializmus diadalának tekintette a kapitalizmus felett. Az USA sikeres űrprogramjairól alig jelent meg hír a korabeli orosz sajtóban. Ennek ékes példája az első holdra szállás volt, amikor is a Pravdában mindössze egy bélyegnyi méretű hír jelent meg róla, „Földiek a Holdon” címmel. A szovjetek belebetegedtek volna abba, ha ki kellett volna írniuk azt, hogy „amerikaiak”, hiszen akkor már nyolc-kilenc éve folyamatosan azt hangoztatták, hogy orosz ember teszi meg majd az első lépéseket a Holdon. Később a propagandagépezet már arról győzködte az embereket, hogy nincs ott semmi érdekes és felesleges szovjet emberek életét kockáztatni, helyette inkább automatákat kellene odaküldeni. Eközben persze tovább próbálkoztak az emberes holdutazással egészen 1972-ig, sikertelenül.

A Magyar Ufókutató Szövetség elnöke, Kalmár Jánosszupertechnológiákról és az ezzel kapcsolatos titkos projektekről beszélt. Bemutatott néhány olyan régmúltból ránk maradt emléket, melyeken atomrobbanáshoz hasonló ábrák fedezhetők fel. Robert Oppenheimer, a Manhattan-terv igazgatója nyilatkozta egykor, hogy amit ők létrehoztak, azt előttük már mások is megalkották. Elképzelhető, hogy a neves fizikus ezen kijelentésével éppen a több ezer éves ábrázolásokra utalt. Manapság a különböző fejlesztéseknek köszönhetően olyan eszközök léteznek, amelyek nemrég még a sci-fi kategóriájába tartoztak. Bemutatott egy speciális Aircraftot, amely képes egy helyből felemelkedni, minden irányban repülni, és ha kell, akkor helikopterként is funkcionál. A nanotechnológiák piaca is virágzik, és ma már a gyakorlatban használják azt a Nyolcadik utas a halál című filmben látott, testre szerelhető hidraulikus ruhát, amely hatalmas súlyok mozgatását teszi lehetővé. A mobiltelefonok számos funkciója a titkosszolgálatok használatában áll. Egy egyszerű lépésszámláló applikáció jelenti azt is, pl. ha az illető húzza a lábát, vagy más problémája van, de akad olyan program, amely az írásmintákat elemzi. Így aztán az illető személy ha nem azonosítja magát, akkor is tudják, kiről van szó.

Az Exopolitikai Konferencia utolsó előadója dr. Egely Györgyvolt, aki az élet rejtett energiáiról tartott előadást. A népszerű kutató bemutatta az ATP (Adenosine triphosphate) térbeli felépítését és működési elvét, amely ékes példája az intelligens tervezettségnek. „Minden mérnök számára látszik, hogy az élet egy teremtett, tervezett folyamat. Az összes molekula, az összes folyamat csak akkor működik, hogy ha ezer és ezer komponens nagyon precízen a helyén van. Aki a Műegyetem padjait koptatta, aki tervezett gépeket, kivitelezett gépeket, az pontosan tudja, hogy mekkora munka kigondolni, legyártani, kipróbálni, helyesbíteni. Ez nem jöhet össze véletlenül. Nincs olyan, hogy elkezdek betűket összevissza írni, és majd kijön belőle Jókainak az Aranyember című könyve. Mert ezt kérik tőlünk a biológusok, hogy ezt higgyük el.”

A konferencia zárásaként került sor a fórumra, ahol az előadók válaszoltak a közönség által feltett kérdésekre. Pusztay Sándor,a rendezvény házigazdája azzal köszönt el, hogy novemberi rendezvény az Ufómagazin megjelenésének 30. évfordulója alkalmából nemzetközi konferencia lesz, de hogy kik lesznek a külföldről érkező neves előadók, az legyen meglepetés.


Utolsó frissítés: 2019 április 23. (kedd) 06:05