Hírek

Ülésezett a Magyar Ufókutató Szövetség Nyomtat Email
Írta: Alienita   
Ülésezett a Magyar Ufókutató Szövetség 2016. április 2-án az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Házában rendezett exopolitikai konferencián.
A szövetség elnöke, Kalmár János először vezetőségi, majd választmányi értekezletet tartott, ahol beszélt a napirendi pontok keretén belül a szövetség 2015. évi tevékenységének értékeléséről, a megtartott rendezvényeiről, a szövetség anyagi helyzetéről, a már hagyománynak számító Colman von Keviczky-díj odaítéléséről, a jelentkező új szövetségi tagok felvételéről és az egri Univerzum Klub nyári rendezvényéről.
Az elnök a pénzügyi beszámolójában elmondta, hogy a szövetség anyagi helyzete a 2015-ös év alapján a következő képen alakult:
Meglévő pénzösszeg:        +193.691 Ft
Bevétel:             +258.175 Ft (1% szja-ból + tagdíjakból áll)
Kiadás összesen:     - 228.185 Ft (könyvelési, szolgáltatási díjak stb.)
Összesen:            +223.681 Ft áll rendelkezésére a szövetségnek.
Beszélt arról is, hogy a jövőben a bevételek várhatóan tovább fognak csökkenni, mivel a tagság jelentős részének egyre kisebb a jövedelme, így az adója is, ezért alig tudják támogatni már a szövetséget jövedelemadójuk 1%-os felajánlásával.
A vezetőség – az Ufómagazin főszerkesztőjével egyetértésben – a Pax Galacticana Díjat Knoll Gyula nyugállományú repülőezredesnek ítélte oda, amivel mindenki egyetértett.
Az elnök ismertette, hogy újabb tagok – magánszemély és szlovákiai baráti társaság – jelentkeztek a szövetségbe, amit a vezetőség és a választmányi értekezlet résztvevői egyhangúlag elfogadtak.
Az egri Univerzum Klub jelezte, hogy ismét tart nyáron Boróka tábori rendezvényt a Szakmai Napok keretén belül, melynek támogatásához a szövetséghez pályázatott adott be, amit a vezetőség elfogadott.
Ezt követően az értekezletet az elnök bezárta azzal, hogy a nyári, illetve az őszre tervezett konferenciákra elsősorban a szövetség tagjait delegálja, hogy minél jobb és színvonalasabb előadásaikkal öregbítsék a hazai ufók és megmagyarázatlan jelenségek kutatását.